×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth viert 92e verjaardag met concert

  Elizabeth viert 92e verjaardag met concert

  De Britse koningin Elizabeth viert zaterdag haar 92e verjaardag door een concert bij te wonen. Tom Jones, Kylie Minogue, Sting en Shaggy treden in de Albert Hall in Londen op voor de oudste en langst regerende monarch ter wereld.


  Normaliter viert Elizabeth haar verjaardag in besloten kring. Het concert is het sluitstuk van de bijeenkomst van de regeringsleiders van het Gemenebest, die afgelopen week formeel en informeel bij elkaar kwamen. Daarbij is onder meer gesproken over de opvolging van de koningin als hoofd van de landenorganisatie. Daar werd besloten dat prins Charles hoofd zal gaan worden.  Het is niet duidelijk of hij de rol meteen overneemt, of pas na Elizabeths overlijden.

  Het concert wordt live uitgezonden op radio en televisie. De officiële viering van Elizabeths verjaardag is in juni met een militaire parade, bekend als Trooping the Colour.

  Elizabeth werd in 1926 geboren en werd op haar 25e staatshoofd. Dat is ze inmiddels meer dan 66 jaar.

  20 april 2018 - 14:22