×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth schakelt Harry in voor staatsbezoek

  Elizabeth schakelt Harry in voor staatsbezoek

  Prins Harry krijgt later deze maand voor het eerst een taak tijdens een staatsbezoek. De 32-jarige prins gaat met de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia, die van 12 tot 14 juli een staatsbezoek brengen aan het Verenigd Koninkrijk, naar Westminster Abbey.


  Harry gaat donderdag 13 juli op stap met Felipe en Letizia, maakte Buckingham Palace dinsdag bekend. Hij vergezelt hen naar Westminster Abbey, waar Felipe een krans legt bij het graf van de onbekende soldaat. Nadien krijgt het Spaanse koningspaar een korte rondleiding door de kerk.

  Het is voor het eerst dat de 91-jarige koningin Elizabeth een beroep doet op prins Harry. Zijn oudere broer prins William en diens vrouw Catherine, die tijdens het staatsbezoek van Felipe en Letizia geen officiële taak hebben, schoven in 2015 aan bij het staatsbanket voor de Chinese president Xi Jinping.

  Kopje thee

  Felipe en Letizia, die voor het eerst een staatsbezoek brengen aan het Verenigd Koninkrijk, ontmoeten tijdens hun reis veel leden van de Britse koninklijke familie. Zo gaan ze met prins Andrew naar een zakenforum en vergezellen prinses Anne en haar echtgenoot het koningspaar naar een diner. Ook een kopje thee met prins Charles en zijn vrouw Camilla op Clarence House staat op het programma.

  Het Spaans koningspaar treft koningin Elizabeth en prins Philip woensdag 12 juli op Horse Guards Parade, waar de welkomstceremonie plaatsvindt. Na de ceremonie stappen Elizabeth, Philip, Felipe en Letizia in een rijtuig, dat hen via The Mall naar Buckingham Palace brengt. Daar verblijven de Spaanse koning en koningin tijdens hun bezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

  4 juli 2017 - 17:36