×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth prijst humor Philip in kerstspeech

  Elizabeth prijst humor Philip in kerstspeech

  De Britse koningin Elizabeth zet haar echtgenoot Prins Philip (96) in het zonnetje tijdens haar jaarlijkse kersttoespraak, waarvan op kerstavond al delen zijn vrijgegeven. Over de man, met wie ze dit jaar het 70-jarig huwelijksjubileum vierde, zegt ze dat hij ,,een onmisbare steun" is en dat hij ,,een uniek gevoel voor humor" heeft.


  Philip, die zijn openbare optredens sinds dit jaar flink heeft teruggeschroefd, heeft de koningin gedurende de 65 jaar dat ze op de troon zit altijd bijgestaan. In zijn hoedanigheid als prins heeft hij in zijn leven 22.000 solo-verplichtingen gedaan.

  Hij heeft zich verbaal nooit ingehouden en maakte regelmatig nieuws met zijn soms gepeperde uitspraken. Zo beledigde hij ooit de Schotten door zich af te vragen: ,,Kunnen ze wel lang genoeg nuchter blijven om hun rijbewijs te halen?''

  Kenners noemen het opmerkelijk dat de koningin over haar echtgenoot gaat spreken. Ze heeft dat tijdens haar koningschap nauwelijks gedaan.

  In de kersttoespraak zal Elizabeth verder aandacht besteden aan de dieptepunten van het jaar zoals de dodelijke aanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester en de brand in Grenfell Tower in Londen. De toespraak wordt Eerste Kerstdag om 16.00 uur (Nederlandse tijd) uitgezonden op radio en tv.

  25 december 2017 - 07:55