×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth moet vakantie onderbreken

  Troonrede mogelijk op 19 december

  Elizabeth moet vakantie onderbreken

  Het Britse parlement komt na de parlementsverkiezingen op 17 december namelijk weer bijeen. Als premier Boris Johnson de verkiezingen wint en kan aanblijven, wil hij twee dagen later zijn beleidsplannen presenteren.


  Dat betekent dat Elizabeth op 19 december weer een troonrede moet houden.

  De planning wordt uiteengezet in een schriftelijke verklaring van het kantoor van Johnson. Dat benadrukt dat de plannen kunnen veranderen als de Conservatieve leider na de verkiezing van 12 december het veld moet ruimen.

  De Conservatieven van Johnson gaan momenteel ruim aan kop in de peilingen. De premier zegt dat hij de brexit zo snel mogelijk wil afhandelingen als hij wordt herkozen. De belangrijkste oppositiepartij Labour heeft heel andere plannen. Oppositieleider Jeremy Corbyn wil de brexitdeal van Johnson in de prullenbak gooien en opnieuw met de EU gaan onderhandelen.

  De koningin hield in oktober ook al een troonrede. Dat ging toen gepaard met veel politiek geruzie omdat Johnson dat aangreep om het parlement vijf weken te schorsen. Het hooggerechtshof floot hem later terug.

  26 november 2019 - 09:00