×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth met toekomstige koningen op munt

  Elizabeth met toekomstige koningen op munt

  De Britse koningin Elizabeth en haar drie toekomstige opvolgers staan voor het eerst samen op één munt. De Royal Mint heeft een serie herdenkingsmunten uitgegeven ter ere van vier generaties Britse royals. Daarop staan de letters E, C, W en G, de initialen van Elizabeth, haar zoon prins Charles, kleinzoon prins William en achterkleinzoon prins George.


  De munten verschijnen ter gelegenheid van het huidige feestelijke jaar voor de Britse koninklijke familie. Zo viert de koningin dat ze 65 jaar op de troon zit, wordt prins Charles 70 jaar en prins George vijf. Ook verwacht prins William een derde kind en treedt zijn broer prins Harry in het huwelijk met Meghan Markle.

  De herdenkingsmunten verschijnen in verschillende vormen. Liefhebbers moeten diep in de buidel tasten voor de duurste: een gouden exemplaar kost bijna 9600 euro. Het goedkoopste exemplaar kan bij de muntmaker worden gekocht voor bijna 15 euro.

  30 januari 2018 - 11:37