×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth met Charles en Anne naar Highland Games

  Elizabeth met Charles en Anne naar Highland Games

  Koningin Elizabeth opende zaterdag de Highland Gathering in Schotland. De traditie waarbij leden van het Britse koninklijk huis deze Schotse Spelen bezoeken bestaat al 170 jaar. Koningin Elizabeth zelf bezocht 85 jaar geleden voor het eerst de Spelen.


  Het evenement vindt plaats in Braemer, dat in de buurt ligt van het Schotse landgoed Balmoral, waar de koningin deze zomer op vakantie was. Tijdens het evenement worden er wedstrijden gehouden voor dans, doedelzak spelen en atletiek. De koningin werd vergezeld door haar kinderen, prins Charles en prinses Anne.

  Dit jaar had Elizabeth tijdens de bijeenkomst nog een extra taak. De vorstin opende het Highland Games centre, een museum rond de Highland Games. Het centrum is vernoemd naar prins Charles, die in Schotland bekendstaat als de hertog van Rothesay. De organisatie hoopt met het nieuwe gebouw meer bezoekers aan te trekken.

  2 september 2018 - 15:20