×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth leeft mee met slachtoffers overstroming

  Britse koningin bedankt hulpdiensten

  Elizabeth leeft mee met slachtoffers overstroming

  Koningin Elizabeth leeft mee met de mensen die afgelopen dagen zijn getroffen door de enorme regenval in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de koningin laten weten via het officiële Twitteraccount van Buckingham Palace.


  "Ik wil graag mijn sympathie overbrengen aan al de mensen van wie het leven is geraakt door de recente overstromingen", aldus de verklaring van de koningin. "Ik wil graag de hulpdiensten, lokale autoriteiten, militair personeel en vrijwilligers bedanken die hebben geholpen in deze lastige situatie."

  Engeland werd afgelopen weekend geteisterd door hevige regenval. In de regio Lancaster liepen tienduizenden huizen onder water. Net als in Noord-Engeland en Zuid-Schotland. Naar schatting viel in 24 uur meer dan 340 millimeter regen in het Lake District, net ten zuiden van Schotland. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden. Zeker duizend Britten werden geëvacueerd. Het leger werd ingezet om hulp te bieden.

  8 december 2015 - 13:30