×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth geniet van HIghland Games in Braemar

  Ook prins Philip en prins Charles bij traditionele spelen

  Elizabeth geniet van HIghland Games in Braemar

  Koningin Elizabeth, prins Philip en prins Charles hebben zaterdag de Braemar Highland Games bijgewoond. Dat is een jarenlange traditie. De koningin, die van juli tot oktober in Schotland verblijft, is beschermvrouw van deze traditionele spelen, waaraan de koninklijke familie altijd zichtbaar veel plezier beleeft. Dit jaar was daarop geen uitzondering.


  Het evenement in Braemar wordt elk jaar gehouden op de eerste zaterdag van september. Op het programma staan sporten als touwtrekken en boomstam werpen, maar de Highland Games zijn ook een plek waar volkdanscompetities worden gehouden en whisky geproefd kan worden.

  De aanwezigheid van de koninklijke familie gaat terug naar 1848, toen koningin Victoria de spelen al bijwoonde. Koningin Elizabeths zomerverblijf Balmoral, dat door Victoria werd gekocht, is vlak bij Braemar.

  Traditiegetrouw droegen beide prinsen een kilt, terwijl de koningin op de tribune een deken met Schotse ruit om haar benen had geslagen.

  7 september 2014 - 10:47