×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth gaat bellen met leiders gemenebestlanden

  Een serie aan gesprekken

  Elizabeth gaat bellen met leiders gemenebestlanden

  Als hoofd van het Gemenebest gaat de queen vanuit Windsor Castle een serie gesprekken voeren met regeringsleiders en staatshoofden. Gisteren was de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, als eerste aan de beurt.


  Telefoontjes

  Het Buckingham Palace heeft het nieuws kort geleden bekend gemaakt. De mededeling was dat de koningin geregeld audiënties houdt met leiders uit het Gemenebest en dat er de komende weken meer zullen plaatsvinden. In plaats van een persoonlijk ontvangst zullen er vanwege de coronacrisis nu telefoongesprekken worden gevoerd.

  Niet alleen koningin van Engeland

  De 94-jarige Elizabeth is, naast dat ze staatshoofd is van het Verenigd Koninkrijk, ook koningin van vijftien andere landen, waaronder Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en tal van Caribische eilandstaten. Daarnaast is ze hoofd van het Gemenebest, dat 54 leden telt en waarin veel voormalige Britse gebiedsdelen zich hebben verenigd.

   

  Lees ook:

  Jacinda Adern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft met koningin Elizabeth gesproken over het einde van de lockdown in Nieuw-Zeeland. Gisteren werden de strenge maatregelen in de voormalig Britse kolonie enigszins versoepeld.

   

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Foto: ANP.

  29 april 2020 - 15:36