×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth feliciteert eerste Britse ESA-astronaut

  Timothy Peake aangekomen in ruimtevaartstation

  Elizabeth feliciteert eerste Britse ESA-astronaut

  Koningin Elizabeth heeft de Britse astronaut Tim Peake gefeliciteerd met zijn 'historische' reis naar ruimtestation ISS dinsdag. In het bericht, dat verscheen op de officiële Twitterpagina van de Britse monarchie, zegt de vorstin: ''Prins Philip en ik zijn verheugd dat we onze gelukswensen kunnen overbrengen aan majoor Timothy Peake voor het bereiken van het internationale ruimtevaartstation."


  Peake is de eerste Brit die is geselecteerd door de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) om naar het rondcirkelende ruimtestation ISS te reizen. Eerdere Britten in de ruimte werkten voor het Amerikaanse NASA of waren op een missie gefinancierd met privégeld.

  Elizabeth voegt eraan toe dat ze hoopt dat het werk van de astronaut 'een inspiratie is voor een nieuwe generatie van wetenschappers en ingenieurs'. "De gedachten en gebeden van het hele land zijn met hem en de bemanning, zeker in deze tijd van het jaar", vervolgt ze. Ook wenst ze Peake een productieve missie en een veilige terugkeer naar aarde.

  16 december 2015 - 13:09