×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth en Catherine sturen brieven naar kinderen

  Drie Britse schoolkinderen hadden ansichtkaarten gestuurd

  Elizabeth en Catherine sturen brieven naar kinderen

  Drie Britse schoolkinderen hadden de dag van hun leven toen er onlangs brieven op de mat vielen van leden van het koningshuis. Maia Reid (8) en haar broertjes, de tweeling Alex en Finlay (6), hadden koningin Elizabeth en haar jongste kleinzoon prins George ansichtkaarten gestuurd toen zij met hun ouders op vakantie waren in Italië.


  Tot hun verbazing kregen ze antwoord. Alex en Finlay kregen een brief van de ouders van prins George, prins William en zijn vrouw Catherine. Maia moest even wachten op haar brief, vertelt ze aan de lokale krant in Portsmouth, The News. "Eerst kreeg Alex een brief en toen Finlay. Ik was bang dat ik er geen zou krijgen."

  Maar de Britse royals waren Maia niet vergeten. "Op een dag kwam ik thuis van school en toen was er ook een brief voor mij. Ik maakte hem open en toen bleek de brief van de koningin te zijn. Ik was heel blij met de brief omdat ik lang heb gewacht op haar antwoord."

  Attent

  De kaart van Elizabeth was geschreven door een van haar hofdames. "De koningin heeft me gevraagd je te schrijven en te bedanken voor de ansichtkaart. Hare Majesteit is blij om te horen dat je een geweldige tijd hebt gehad in Italië. Ze stelt het erg op prijs dat je haar hebt geschreven", laat ze Maia weten.

  Finlay en Alex kregen bij hun brief ook een foto van de jonge prins met zijn ouders. "De hertog en hertogin van Cambridge hebben me gevraagd je te bedanken voor je mooie ansichtkaart waarin je zo enthousiast vertelt over je vakantie in Italië", luidt de tekst. "Ik kan namens hen zeggen dat zij het erg leuk vonden om je kaart te lezen. Ze vinden het bijzonder dat je de moeite hebt genomen om hen te schrijven. Het was erg attent van je en zij willen je dan ook van harte bedanken en sturen je hun beste wensen."

  15 oktober 2014 - 06:30