×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth doopt grootste marineschip ooit

  Met fles single malt whisky

  Elizabeth doopt grootste marineschip ooit

  Met een fles single malt whisky afkomstig van het eiland Islay heeft koningin Elizabeth vrijdag in Rosyth het naar haar vernoemde vliegdekschip HMS Queen Elizabeth gedoopt. Whisky werd gebruikt omdat de doop in Schotland plaatsvond en omdat het oorlogsschip in Schotland is gebouwd. Bij de plechtigheid was ook prins Philip aanwezig, als Lord High Admiral van de Britse marine.


  Het vliegdekschip is de eerste van twee die de marine de komende jaren in gebruik wil nemen. Het zusterschip wordt vernoemd naar de ‘Prins van Wales’. Op het gevaarte – het grootste schip uit de geschiedenis van de marine – is ruimte voor bijna 40 vliegtuigen. Er hebben bijna 10.000 mensen aan gewerkt. Op het schip komen 679 bemanningsleden die GPS zullen gebruiken om hun weg te vinden, zo meldde de BBC.

  Koningin Elizabeth en prins Philip zijn al de hele week in Schotland, waar ze eerder een kijkje namen bij de voorbereidingen op de Gemenebestspelen in Glasgow en donderdag een herdenkingsplechtigheid bijwoonden in Edinburgh Castle.

  4 juli 2014 - 14:18