×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth bij Orde van de Distel

  Nieuwe leden geïnstalleerd in St Giles-kathedraal

  Elizabeth bij Orde van de Distel

  Koningin Elizabeth heeft donderdag in de Schotse hoofdstad Edinburgh een bijeenkomst bijgewoond van de ‘Meest Edele Orde van de Distel’.


  In de St Giles-kathedraal werden onder toeziend oog van de vorstin twee nieuwe leden geïnstalleerd: The Earl of Home en The Lord Smith of Kelvin. Beiden zijn leden van het Hogerhuis en hebben zich op verschillende terreinen ingezet voor de publieke zaak.

  De Orde van de Distel – genoemd naar de nationale bloem van Schotland – is de hoogste ridderorde van Schotland en wordt toegekend aan Schotten die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt. In rangorde komt de in 1687 ingestelde ‘Order of the Thistle’ na de oorspronkelijke Engelse Orde van de Kousenband die uit 1348 stamt.

  De Schotse Orde kent naast de vorstin, die aan het hoofd staat, 16 leden. Koningin Elizabeth werd bij de plechtigheid in Edinburgh vergezeld door prins Philip, prinses Anne en prins William, allen ‘bijzondere’ leden van de Orde.

  Holyroodhouse

  De bijeenkomst van de Schotse Orde is doorgaans gepland tijdens de week dat koningin Elizabeth in Schotland verblijft, de zogenoemde Holyroodweek naar het Schotse paleis Holyroodhouse. Woensdag bezochten koningin en prins Philip Glasgow waar later dit jaar de Gemenebestspelen worden gehouden. Ook troffen ze Charles en Camilla bij het op initiatief van Charles gerestaureerde Dumfries House.

  De prins van Wales en hertogin van Cornwall waren even overgekomen uit Wales, waar ze zelf deze week hun jaarlijkse bezoek aan het prinsdom afwerken. Later deze maand staat ook een 3-daags bezoek aan het hertogdom Cornwall op de agenda.

  3 juli 2014 - 17:18