×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth bereidt zich voor op staatsbezoek WA en Máxima

  Elizabeth bereidt zich voor op staatsbezoek WA en Máxima

  Koningin Elizabeth kijkt uit naar het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander volgende week brengt in gezelschap van koningin Máxima. Buckingham Palace, waar het Nederlandse koningspaar logeert, plaatste woensdag op sociale media drie foto's van eerdere staatsbezoeken over- en weer.


  Bijzonder is dat Willem-Alexander al het derde Nederlandse staatshoofd is met wie Elizabeth in haar inmiddels 66 jaar lange regeertijd te maken krijgt. In 1972 kwamen koningin Juliana en prins Bernhard op staatsbezoek nadat de Queen en prins Philip zelf in 1958 op visite waren geweest in Nederland.

  Voor Juliana was het destijds haar tweede staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Kort na haar troonsbestijging ging ze nog op bezoek bij Elizabeths vader, koning George VI. Prinses Elizabeth had daarvoor ook al kennisgemaakt met koningin Wilhelmina, die de oorlogsjaren in ballingschap in Engeland woonde.

  William & Mary 

  Nadat koningin Beatrix haar moeder had opgevolgd, volgde in 1982 een nieuw Nederlands staatsbezoek aan koningin Elizabeth. Buckingham Palace plaatste ook daar een foto van. Op haar beurt kwam de Queen niet meer voor een staatsbezoek naar Nederland, al had dat protocollair na de troonswisseling best gekund. In 1988 was ze in het kader van het zogenoemde 'William & Mary' jaar wel in ons land, en in 2007 kwamen Elizabeth en Philip een dagje over uit Londen om de 400e verjaardag van de Engelse kerk in Amsterdam mee te vieren.

  Koning Willem-Alexander heeft sinds zijn aantreden koningin Elizabeth al drie keer officieel ontmoet: in 2013 bij een kennismakingsbezoek in Windsor, een jaar later bij de herdenking van de geallieerde landingen in Normandië en in 2015 bij de Britse dodenherdenking.

  18 oktober 2018 - 09:26