×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth benoemt Olivia Newton-John tot Dame

  "Opgewonden, vereerd en ontzettend dankbaar"

  Elizabeth benoemt Olivia Newton-John tot Dame

  De Britse koningin heeft aan het einde van het jaar traditiegetrouw de New Years Honours uitgereikt, vergelijkbaar met de lintjesregen in Nederland.


  Dit jaar kreeg onder anderen Grease-actrice Olivia Newton-John de eretitel van Dame toegewezen. De 71-jarige actrice krijgt de erkenning voor haar inzet voor entertainment, goede doelen en onderzoek naar kanker.

  In een reactie laat Olivia weten dat ze “opgewonden, vereerd en ontzettend dankbaar” is voor de eretitel. In haar reactie verwijst ze ook naar de “hooggeachte groep vrouwen” die de titel eerder hebben ontvangen. Onder anderen Angelina Jolie, Helen Mirren en Judi Dench zijn Britse Dame.

  Dit jaar zijn onder anderen regisseur Sam Mendes en Steve McQueen geridderd. Nadiya Hussain, in 2015 winnares van The Great British Bake Off, kreeg de titel van Member of the Most Excellent Order of the British Empire. Zanger Elton John, die al sinds 1998 ridder is, werd opgenomen in een hogere orde, de Order of Companions of Honour.

  De New Years Honours zijn al sinds de regeerperiode van koningin Victoria uitgereikt. En zijn niet alleen bedoeld voor beroemde mensen, maar ook “gewone mensen” die een bijzondere bijdrage hebben geleverd. De honours worden twee keer per jaar uitgereikt: op de verjaardag van de koningin in juni en aan het eind van het jaar.

  29 december 2019 - 12:00