×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth 62 jaar op de troon

  Elizabeth 62 jaar op de troon

  De Britse koningin Elizabeth II zit vandaag precies 62 jaar op de troon. Op woensdag 6 februari 1952 overleed haar vader, koning George VI, op 56-jarige leeftijd, waardoor zijn oudste dochter Elizabeth koningin werd.


  Tijdens een verblijf in Kenia kreeg Elizabeth te horen dat haar vader was overleden, waarna ze halsoverkop terugvloog naar Londen. Daar werd ze ontvangen door premier Winston Churchill. Een jaar later, op 2 juni 1953, volgde de kroning in Westminster Abbey.

  De koningin verblijft momenteel op het landgoed Sandringham in het graafschap Norfolk. Ze heeft voor vandaag geen officiële verplichtingen op het programma staan. Traditioneel worden op de dag van haar troonsbestijging saluutschoten afgevuurd, ondermeer in het Londense Green Park en vanaf de Tower of London.

  6 februari 2014 - 09:53