×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eerbetoon aan Diana op Buckingham Palace

  William en Harry kozen herinneringen aan moeder

  Eerbetoon aan Diana op Buckingham Palace

  Tijdens de jaarlijkse zomeropenstelling van Buckingham Palace is deze zomer een speciale kamer ingericht ter nagedachtenis aan de eerste vrouw van prins Charles en de moeder van William en Harry; prinses Diana. Het is dit jaar twintig jaar geleden dat zij door een auto-ongeluk in Parijs om het leven kwam.


  Tijdens haar huwelijk met Charles vervulde Diana verschillende officiële taken in dienst van het Britse koningshuis, in zowel binnen- als buitenland. Als eerbetoon aan haar worden enkele persoonlijke spullen die herinneren aan dat werk tentoongesteld in de muziekkamer van het paleis.

  Zoons William en Harry selecteerden de meeste objecten om een beeld te geven van de toewijding van hun moeder en hun persoonlijke herinneringen aan haar. Centraal in de expositie staat haar bureau, met daarop onder meer privéfoto's van haar familie en vrienden, schrijfgerei en briefpapier. Ook zijn haar balletschoenen, typemachine en cassettebandjes met muziek van Diana Ross, Elton John en George Michael te zien.

  Delen van het paleis in het centrum van Londen zijn van 22 juli tot en met 1 oktober open voor publiek.

  21 juli 2017 - 19:20