×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Een kijkje in het leven van de jarige prins Edward

  Jongste telg van Elizabeth vandaag 56 jaar

  Een kijkje in het leven van de jarige prins Edward

  Wie jarig is, staat extra in de spotlights. Wij verzamelden de interessantste weetjes en feiten over de jongste zoon van queen Elizabeth.


  Het is 10 maart en dat betekent een verjaardagsfeestje voor prins Edward. 56 jaar vandaag, getrouwd met Sophie Rhys-Jones en vader van dochter Louise en zoon James.

  Tijd om eens stil te staan bij enkele van de dingen die Edward typisch Edward maken:

  De prins diende in de Britse marine, maar maakte nog niet eens een derde deel van zijn opleiding af: na 4 maanden hield hij het daar voor gezien. Wellicht had hij geen zeebenen?

  Edward staat bekend om zijn liefde voor het theater. Hij mag zelf graag op het podium staan, reisde al eens een jaar met een theatergezelschap door Nieuw-Zeeland en werkte ook achter de schermen bij grote producties als Phantom of the Opera en Cats.

  Zijn vrouw Sophie leerde hij kennen bij een tennis-evenement, na 6 jaar daten vroeg hij haar (eindelijk!) ten huwelijk. Samen kregen ze in 2003 dochter Louise en in 2007 zoon James.

  Ken je de Disney-film Enchanted nog? In deze film is een karakter dat prins Edward heet, je voelt ‘m al aankomen: gebaseerd op de echte prins Edward. Volgens ingewijden werden bepaalde karaktertrekjes van de prins bijzonder goed verwerkt in zijn film alter ego. Met als voornaamste eigenschap zijn neiging tot een tikkeltje melodramatisch doen.

  Lees ook:

  Een bijnaam die zijn familie ooit voor hem bedacht is Jaws. Een verwijzing naar die enge haaienfilm. Waarom? Omdat Edward in zijn tienerjaren een beugel had.

  Edward is sinds enkele jaren fulltime royal. Dat betekent dat hij volledig beschikbaar is zijn moeder, Elizabeth, te ondersteunen met royal duties.

  Naar verluidt zet de prins een heerlijk kopje thee. Voor zichzelf, voor zijn moeder die met enige regelmaat op bezoek komt, en ook af en toe voor de ouderen in een lokaal verzorgingshuis.

  Gefeliciteerd, Edward, een prachtig nieuw levensjaar gewenst!

   

  Beeld: ANP, Instagram @theroyalfamily

  10 maart 2020 - 12:35