×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dit zijn de lievelingsboeken van prins George en prinses Charlotte

  Kate deelt hun favorieten in het kader van Wereldboekendag

  Dit zijn de lievelingsboeken van prins George en prinses Charlotte

  Dat (voor)lezen belangrijk en leuk is, zal niemand verrassen. The Duchess of Cambridge deelt nu wat de lievelingsboeken van haar twee oudste kids zijn.


  Onlangs vierde het Verenigd Koninkrijk ‘Wereldboekendag’. In Nederland is dit pas eind april, maar Engeland kent wat andere data voor sommige vieringen. En omdat Kate en William het enorm belangrijk vinden dat kinderen goed leren lezen, deelt Kate nu wat de lievelingsboeken van prins George en prinses Charlotte zijn.

  Prins George (6) en prinses Charlotte (4) zitten al op school en zijn dol op boeken lezen en zich laten voorlezen. Twee van hun favorieten zijn Room on the Broom en The Gruffalo. Beide geschreven door Julia Donaldson, een 71-jarige Britse schrijfster.

  Lees ook:

  Het eerste boek gaat over een lieve heks die ruimte maakt voor dieren op haar bezemsteel. De dieren helpen haar vervolgens te strijden tegen een draak. En het tweede boek gaat over een muis die een fantasiedier bij elkaar verzint dat zo afschrikwekkend is, dat hij er al zijn vijanden mee op afstand houdt. Beide kinderboeken zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar.

  Toen prins William de schrijfster ontmoette bij een prijsuitreiking, vroeg hij haar of ze wist ‘hoeveel ouders ze al had gered rond kinderbedtijd?’. En gaf hij aan dat haar boeken enorme hits zijn binnen het gezin.

  Van opa prins Charles is trouwens bekend dat hij Harry Potter-fanaat is. George en Charlotte zijn via hem dan ook al bekend met de tovenaarsleerlingverhalen. Wat een volle boekenkast zal dat zijn, in huize Cambridge.

   

  Bron: Hello! Beeld: ANP/EPA

  12 maart 2020 - 10:47