×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dit zijn de aangepaste verjaardagsplannen van prins Andrew

  Niet wat hij had gehoopt

  Dit zijn de aangepaste verjaardagsplannen van prins Andrew

  Het oorspronkelijke plan was dat de koningin een groot feest zou organiseren in Buckingham Palace, hij zou bevorderd worden tot admiraal en in heel het land zou de vlag uithangen om zijn verjaardag te vieren. Maar niets van dat alles.


  Andrew zal zich enkele maanden geleden de viering van 60ste verjaardag nog heel anders hebben voorgesteld. Wat er nu op de agenda staat? Volgens Britse media wordt het een informeel etentje met zijn gezin in Royal Lodge, zijn woning in het park van Windsor Castle.

  LEES OOK:

  Afgedankt

  Alleen de klokken van Westminster Abbey luidden woensdag ter ere van Andrew. En dat was louter omdat de abdij onder het gezag van de koningin staat. Andrew heeft in november zijn koninklijke functies neergelegd en de meeste organisaties van goede doelen waarvan hij beschermheer was, hebben hem afgedankt.

  Epstein

  Dat alles vanwege zijn vriendschap met de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein, die van misbruik van minderjarige meisjes werd beschuldigd en vorig jaar, na te zijn gearresteerd, een einde maakte aan zijn leven. Epstein was daarvoor al eens veroordeeld en desondanks was Andrew hem later weer gaan opzoeken. De prins wordt er bovendien van beschuldigd zelf ook seks te hebben gehad met minderjarigen.

  Rampzalig interview

  In een poging alle verdenkingen te ontzenuwen besloot Andrew vorig jaar een interview te geven aan de BBC om tekst en uitleg te geven. Het vraaggesprek verliep rampzalig en de hertog van York moest uit al zijn functies terugtreden. Sindsdien wordt hij door vriend en vijand zoveel mogelijk gemeden. De gebruikelijke  felicitaties op de accounts van de prinsen Charles, William en Harry ontbraken dan ook opvallende genoeg.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  19 februari 2020 - 13:37