×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Prins Harry had Meghan’s vader moeten beschermen”

  Diana's bodyguard is ervan overtuigd dat dit voorkomen kon worden

  “Prins Harry had Meghan’s vader moeten beschermen”

  Prins Harry had zijn schoonvader Thomas Markle beter moeten beschermen tegen de opdringerige pers. Dat vindt Ken Wharfe, de voormalig lijfwacht van Harry's moeder prinses Diana. "Harry heeft het zelf meegemaakt, hij weet hoeveel druk de pers uit kan oefenen", zei Wharfe in The Royal Box, een nieuw royaltyprogramma van Yahoo UK.


  "Hij heeft een hek om zich achter te verschuilen als hij wordt achtervolgd. Thomas Markle niet", zei Wharfe over Harry. De voormalig lijfwacht, die tegenwoordig bij de politie werkt, vindt dat de koninklijke familie beter voor Meghans vader had moeten zorgen. "Harry had daar iets aan kunnen doen. Hij had er bij paleisfunctionarissen op aan moeten dringen."

  Veel problemen rondom Meghans vader, die zich door paparazzi liet betalen en meermaals interviews gaf over zijn dochter en schoonzoon, hadden volgens Wharfe in de kiem gesmoord kunnen worden. "Het paleis had vlak na de verloving of misschien eerder al met haar vader moeten praten. Dit zijn gewone mensen die in een ander land wonen en plotseling trouwt hun dochter met een prins. Dat levert altijd problemen op."

  Wharfe denkt dat de honger van de pers naar verhalen over de Markles voorlopig nog niet is gestild. "Na het sprookje wil de pers het volgende verhaal. En dat verhaal is haar vader, haar broer, haar zus, haar moeder, en zo gaat het verder. Dit had voorkomen kunnen worden als het paleis deze mensen had geadviseerd."

  17 augustus 2018 - 17:55