×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘De Queen is centrale controle kwijt’

  Leeftijd als mogelijke reden

  ‘De Queen is centrale controle kwijt’

  Koningin Elizabeth heeft de touwtjes niet meer zo strak in handen.


  Dat concludeert BBC-koningshuisverslaggever Nicholas Witchell na het bekritiseerde televisie-interview van prins Andrew. Volgens hem zou de Queen daar nooit mee hebben ingestemd indien ze nog van alles goed op de hoogte was. “Ze is erover geïnformeerd, maar ze heeft niet de strenge controle die ze had”, aldus Witchell. Hij verwees naar haar leeftijd (93) als mogelijke reden.

  De afgelopen maanden zijn er volgens hem twee gebeurtenissen geweest waarbij vooraanstaande leden van de koninklijke familie alle adviezen van de communicatiedienst in de wind sloegen, en op eigen houtje actie ondernamen. Eerst was er prins Harry die de aanval opende op de tabloids. Afgelopen weekend bulldozerde prins Andrew over alles en iedereen heen door op televisie te vertellen over zijn vriendschap met de voor seksueel misbruik van minderjarigen veroordeelde Jeffrey Epstein.

  Witchell meent dat Buckingham Palace in beide gevallen heeft aangeraden om het niet te doen, maar dat beide prinsen hun zin hebben doorgezet. Volgens Britse kranten zou Andrew zondag aan zijn moeder hebben verteld dat het interview geweldig is verlopen, terwijl hij juist veel kritiek ontving na afloop.

  “Er is een gebrek aan sterke centrale controle”, stelde Witchell, van wie prins Charles in een onbewaakt moment ooit tegen zoon William zei “Ik kan die man niet uitstaan. Ik bedoel, hij is zo verschrikkelijk, echt waar.”

  18 november 2019 - 16:35