×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De populariteitswedstrijd tussen de Cambridges en Sussexes

  Meghan wilde eigen accounts

  De populariteitswedstrijd tussen de Cambridges en Sussexes

  Wie is populairder en heeft meer fans, Catherine of Meghan? De moederlijke echtgenote van de bedachtzame prins William of de showy vrouw van de spontane prins Harry? Het antwoord op die vraag komt waarschijnlijk dit voorjaar. Dan namelijk krijgen Harry en Meghan een eigen hofhouding en slaan ze ook op sociale media een andere weg in.

  Ze maken zich los van de accounts van Kensington Palace, waar ze nu nog onder vallen, en worden onder de paraplu gebracht van ‘The Royal Family’. Dat wordt gebruikt voor de Queen en een brede waaier van leden van de Britse koninklijke familie. Kensington Palace heeft op Twitter 1,69 miljoen en op Instagram maar liefst 7,1 miljoen volgers die op de hoogte willen blijven van de activiteiten en nieuwtjes van de ‘Fabulous Four’, zoals William, Catherine, Harry en Meghan wel eens worden genoemd.

  Voor koningin Elizabeth en andere leden van ‘The Firm’ is beduidend minder interesse. ‘The Royal Family’ heeft 3,88 miljoen volgers op Twitter en 4,9 miljoen op Instagram. Maar dat kan veranderen wanneer de bezigheden van Harry en Meghan daar binnenkort bij komen. Als er een fikse toename is, kan die daaraan worden toegeschreven en dan kan een vergelijking worden gemaakt met de populariteit van William en Kate.

  Naar verluidt hadden Harry en Meghan liever een eigen uitlaatklep gekregen, zoals bijvoorbeeld Harry’s vader prins Charles en zijn oom prins Andrew dat ook hebben. De koningin en haar communicatieafdeling zagen dat echter anders. Al is het niet uitgesloten dat de hertog en hertogin van Sussex in de toekomst toch een eigen account krijgen.

  19 maart 2019 - 09:06