×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De lijfspreuken van prins Harry

  Harry en Meghan krijgen yogastudio in Windsor

  De lijfspreuken van prins Harry

  De hertog en hertogin van Sussex laten een yogastudio in hun nieuwe huis in Windsor inrichten, en deze week onthulde prins Harry dat hij elke dag mediteert. Maar hoe kun jij je 'Zen' bereiken?


  In een fragment uit zijn bestseller-handboek onthult invloedrijke Boeddhistische Haemin Sunim hoe bewustwording (mindfulness) je leven beter kan maken.. Wanneer we onze levens onderzoeken, zien we veel onvolmaakte dingen, als stofdeeltjes op een oude spiegel. Onze woorden verschillen vaak van onze acties, onze relaties worden gespannen door onze fouten, onze best gesmeden plannen voor de toekomst mislukken. Daar komt nog bij dat we in de loop van ons leven verschillende wonden aan anderen toebrengen, opzettelijk ofwel onopzettelijk, waardoor we schuld en spijt voelen. Naarmate we spiritueel volwassen worden, ontwikkelen we natuurlijkerwijs meer empathie en proberen we dingen vanuit het perspectief van anderen te zien. Dit leert ons op zijn beurt de onvolkomenheden van anderen en van onszelf te aanvaarden op een meer sierlijke en medelevende manier. Ik heb hier mijn bevindingen verzameld over het leren met meer compassie naar de wereld en mijzelf te kijken. Ik bid dat ze een vriendelijke hand voor je kunnen zijn in een moment van wanhoop en je vrede brengen in een tijd van moeilijkheden. Wanneer iemand dingen moeilijk voor je maakt, probeer je het dan te negeren of te verdragen, omdat het niet in je aard is om iets te doen of te zeggen dat iemand mogelijk kan kwetsen? Ik heb veel goede mensen ontmoet die last hebben van depressie, paniekaanvallen en andere emotionele stoornissen als gevolg van moeilijke relaties. Zulke mensen zijn meestal zachtaardig, welgemanierd en bezorgd om anderen. Ze zijn het soort zelfopofferende persoon die gewoonlijk de wensen van andere mensen boven die van henzelf plaatst.” De nonchalante charme en het enthousiasme wat prins Harry uitstraalt blijkt gegrond te zijn in een innerlijke rust die hij in de nieuwe yogastudio in Frogmore Cottage nog beter kan vinden.”””

  19 januari 2019 - 15:19