×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De actiefste royal van de Britse koninklijke familie

  Prinses Anne wel 20.000 bezoeken afgelegd

  De actiefste royal van de Britse koninklijke familie

  Prinses Anne is de actiefste royal van de Britse koninklijke familie. Exact vijftig jaar geleden had de nu 68-jarige dochter van koningin Elizabeth haar eerste openbare verplichting. Sindsdien heeft ze volgens Daily Mail 20.000 bezoeken afgelegd, dat zijn er gemiddeld ruim 400 per jaar.

  Veel bezoeken legde ze af voor de 340 organisaties en goede doelen waar ze erevoorzitter, beschermvrouw of lid van is. Sinds 1988 is Anne lid van het Internationaal Olympisch Comité. “Sommige afspraken zijn misschien minder interessant dan andere”, antwoordde ze ooit diplomatiek op de vraag of ze al die openbare verplichten nooit saai vindt. De krant noemt haar een voorbeeld voor de jonge generatie Britse royals.

  Anne, die sinds vorig jaar vier kleinkinderen heeft, reisde de hele wereld over. Onlangs pakte ze de koffers voor reizen naar Bangladesh, Sierra Leone, Mozambique, Ethiopië en Bosnië om het koninklijk huis te vertegenwoordigen.

  4 maart 2019 - 18:13