×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Collega-soldaat prins Harry krijgt medaille

  Na mislukte aanval op prins

  Collega-soldaat prins Harry krijgt medaille

  Robb McDonald heeft een medaille gekregen voor zijn heldendaad tijdens de aanval op Camp Bastion in september 2012 in Afghanistan. De aanval zou zijn gericht tegen prins Harry. Hij was op dat moment gestationeerd op het kamp, zo schrijft Daily Mail.


  De aanval kwam van de Taliban, weet de Britse krant. McDonald leidde vervolgens een tegenaanval. Hierbij zouden 14 van de 15 Taliban-leden, die de aanval begonnen, zijn omgekomen. Eerder was al bekend dat McDonald de Silver Star-medaille zou krijgen.

  Eerder dit jaar gingen er geruchten dat prins Harry tijdens de aanval naar een veilige ruimte werd gebracht. Maar een woordvoerder van het ministerie van Defensie ontkende dat toen. "We doen er geen exacte uitspraken over, maar het is duidelijk dat de prins op dezelfde manier werd behandeld als alle andere gestationeerden op Camp Bastion." De zoon van prins Charles zat 20 weken in Afghanistan, hij diende er als helikopterpiloot. Het was zijn tweede missie daar voor het Britse leger.

  10 december 2013 - 13:45