×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Clarence House ontkent gevangenisquote

  Zulke uitlatingen mogen niet aan de Prins worden toegeschreven'

  Clarence House ontkent gevangenisquote

  Clarence House ontkent dat prins Charles zijn toekomstige koningschap als een ‘gevangenis’ ziet. Dat meldt de organisatie van Charles als reactie op een artikel in Time Magazine waarin die term wordt gebruikt.


  In Time wordt een anonieme medewerker opgevoerd die vertelt dat Charles zich zorgen maakt dat hij zijn ambities niet kan vervullen voordat de ‘gevangenispoort dichtgaat’. Time sprak voor het artikel met 50 mensen over de kroonprins van Groot-Brittannië.

  De persoon die de gewraakte uitlating deed, zou een medewerker van het Britse koninklijk huis zijn. Maar een woordvoerder van Charles vertelt: 'Dit is niet hoe de prins erover denkt en zulke uitlatingen mogen ook niet aan hem worden toegeschreven.'

  Auteur Catherine Mayer vertelde aan BBC’s Radio 4 dat een deel van de quote uit zijn verband is gerukt door verschillende nieuwsorganisaties. Ze zegt dat de verwijzing naar een gevangenis doelde op het feit dat Charles minder tijd heeft voor zijn eigen projecten naarmate hij meer taken van zijn moeder koningin Elizabeth overneemt.

  25 oktober 2013 - 15:26