×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles wil Great Barrier Reef redden

  Charles wil Great Barrier Reef redden

  Prins Charles pleit voor een 'blauwe economie' om het Great Barrier Reef in Australië te redden. De Britse troonopvolger wil een duurzaam gebruik van hulpbronnen uit de zee, zei hij vandaag tijdens zijn bezoek aan het grootste koraalrif ter wereld.


  Het werelderfgoed ligt voor de noordoostelijke kust van Australië. De afgelopen twee jaar is er op veel plaatsen in het Great Barrier Reef koraalverbleking geconstateerd, waarschijnlijk veroorzaakt door klimaatverandering en een stijgende zeewatertemperatuur. Australiërs hopen op innovatieve oplossingen van wetenschappers om het koraal te beschermen en het rif te genezen.

  De prins van Wales, een gepassioneerd milieubeschermer, zegt dat de maatschappij 'echt op een kruispunt staat' om de riffen op aarde te beschermen. 'Dit zal het uitgangspunt moeten zijn van het snel opkomende concept van een duurzame 'blauwe economie', waarmee duurzame economische ontwikkeling wordt bereikt via een verstandig gebruik van hulpbronnen uit de oceaan', zegt Charles in een interview aan de Australian Financial Review.

  Charles ziet de koraalriffen als natuurlijke kapitaalgoederen. Er voorzichtig en verstandig mee omspringen kan in de toekomst winst opleveren. De prins vindt dat er investeringen nodig zijn in projecten ten behoeve van het koraalrif, maar geeft toe dat dit niet eenvoudig is. Hij bezocht het Lady Elliot Island, een van de eilanden in de Koraalzee. Zijn bezoek heeft al tien miljoen Australische dollar, omgerekend 16 miljoen euro, aan donaties opgebracht.

  6 april 2018 - 09:59