×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles wil af van grijze eekhoorns

  Knaagdieren vormen bedreiging voor rode soortgenoten

  Charles wil af van grijze eekhoorns

  Prins Charles wil af van grijze eekhoorns op zijn landgoed Cornwall in het uiterste zuidwesten van Engeland. De prins van Wales heeft maatregelen aangekondigd om de populatie knaagdieren op 'humane en wettige wijze' in te perken in een poging de inheemse rode eekhoorns te beschermen.


  De grijze eekhoorns dragen een virus bij zich dat dodelijk is voor de rode eekhoorns. Ze werden in 1876 uit Noord-Amerika overgebracht en hebben sindsdien veel schade aangebracht in de bossen. Ze knagen de schors van bomen en hebben een negatieve invloed op bosbehoud, biodiversiteit en duurzaamheid.

  Een woordvoerder van de prins zegt in The Guardian: ''De rode eekhoorn is zeer geliefd en een iconische nationale soort. Als beschermheer van de Red Squirrel Survival Trust ondersteunt de prins van Wales alle inspanningen om de rode eekhoorn te sparen en de afname van de populatie te keren. Indien nodig, nemen we wettelijk toegestane en humane maatregelen om de populatie grijze eekhoorns in de hand te houden om de natuurlijke habitat van de rode soort in het hertogdom van Cornwall te beschermen.''

  Er zijn volgens de krant 17 bolwerken van rode eekhoorns in het noorden van Engeland, waar naar schatting nog 140.000 eekhoorntjes leven. De populatie zwaardere grijze eekhoorns telt 2,5 miljoen exemplaren.

  20 oktober 2014 - 06:22