×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles waagt zich aan Saoedische sabeldans

  Charles waagt zich aan Saoedische sabeldans

  Prins Charles heeft tijdens zijn bezoek aan Saoedi-Arabië samen met leden van de Saoedische koninklijke familie meegedaan aan de sabeldans, meldt BBC News. Hij was voor de ceremonie in een stadion in de hoofdstad Riyad uitgedost in traditionele kleding.


  Aan de sabeldans of 'Ardah' doen alleen mannen mee. De ceremonie wordt vaak gehouden bij speciale gebeurtenissen, bijvoorbeeld tijdens bruiloften. De sabeldans werd dinsdagavond overigens niet speciaal voor de prins van Wales opgevoerd, maar in het kader van het Janadryah-festival, een jaarlijks cultureel evenement in Saoedi-Arabië. Honderden Saoedische mannen en jongens dansten en zongen in formatie, uiteraard met het zwaard in de hand. Op de site van de BBC is een filmpje van de dans te zien.

  Prins Charles (65) is deze week vier dagen in Saoedi-Arabië en Qatar om de diplomatieke banden aan te halen. De Britse troonopvolger is een graag geziene gast bij de Saoedische royals. Charles bezoekt het koninkrijk voor de tiende keer sinds 1986 en was er minder dan een jaar geleden voor het laatst.

  19 februari 2014 - 12:10