×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles spreekt Saoedische koning over veroordeelde blogger

  Tijdens rondreis door Midden-Oosten

  Charles spreekt Saoedische koning over veroordeelde blogger

  Prins Charles heeft bij zijn onderhoud met de Saoedische koning Salman ook de mensenrechten en het lot van de tot gevangenisstraf en lijfstraf veroordeelde blogger Raif Badawi aan de orde gesteld. Dat hebben bronnen dicht bij de prins bevestigd tegenover Britse media.


  Amnesty International had Charles opgeroepen de kwestie aan te kaarten tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Saoedi-Arabië. De blogger is veroordeeld tot tien jaar celstraf en duizend slagen, waarvan hij er inmiddels vijftig heeft gehad.

  Salman heeft de prins aangehoord, aldus The Guardian woensdag. "Persoonlijke gesprekken van leden van koninklijke families hebben toegevoegde waarde”, aldus de Britse ambassadeur Simon Collis voorafgaand aan de ontmoeting tussen de prins van Wales en de nieuwe koning. Charles sprak ook met de nieuwe kroonprins Muqrin.

  Prins Charles maakt een rondreis van zes dagen door het Midden-Oosten, op verzoek van de Britse regering. Hij begon de trip in Jordanië en was inmiddels ook in Koeweit. Vanuit Saoedi-Arabië gaat de prins nog naar Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Een jaar geleden maakte Charles een soortgelijke reis.

  11 februari 2015 - 14:17