×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles neemt William mee naar vergadering

  Voorbereiding op leven als Prins van Wales

  Charles neemt William mee naar vergadering

  Prins Charles heeft prins William deze week meegenomen naar een vergadering over het hertogdom Cornwall, meldt The Telegraph. Een ingewijde zegt tegen de Britse krant dat Charles zijn zoon daarmee wil klaarstomen voor een leven als troonopvolger.


  De vergadering werd gehouden in Clarence House, een van de officiële Londense residenties van het Britse hof. Het beheer van het hertogdom Cornwall komt bij William te liggen als zijn vader de troon bestijgt. "Zijne koninklijke hoogheid wil de hertog voorbereiden op elk aspect van zijn toekomstige rol als prins van Wales", aldus de bron. "En de hertog lijkt erg leergierig te zijn."

  Het hertogdom Cornwall werd al in 1337 door koning Edward III in het leven geroepen met het specifieke doel om de troonopvolger van een inkomen te voorzien. De waarde van het land, met een totale oppervlakte van ruim 54.000 hectare verspreid over meer dan 23 counties, en de andere eigendommen die deel uitmaken van het hertogdom is omgerekend circa 870 miljoen euro.

  In het afgelopen boekjaar genereerde het hertogdom zo'n 34 miljoen euro aan inkomsten. Alhoewel de eerste royal in de lijn der troonopvolging dit geld in principe zelf mag besteden, is het hem of haar niet toegestaan om bijvoorbeeld stukken land voor eigen gewin te verkopen. De inkomsten worden onder meer gebruikt om publieke taken van de koninklijke familie te bekostigen.

  11 december 2013 - 15:38