×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles neemt weer kijkje in Tottenham

  Vierde bezoek sinds ernstige rellen in 2011

  Charles neemt weer kijkje in Tottenham

  Prins Charles heeft weer een kijkje genomen in Tottenham in Noord-Londen of de investeringen van 1,2 miljard euro in de wijk goed besteed worden. Voor de prins van Wales was het zijn vierde bezoek aan de wijk om te zien of er vooruitgang wordt geboekt met het opknappen van de wijk waar in 2011 ernstige rellen uitbraken. Buurtbewoners gaven de 65-jarige prins een warm welkom en waren volgens Hello! bereid om hem bij te praten over de plannen.


  De prins is via een aantal van zijn goededoelenorganisaties betrokken bij de projecten die de lokale bevolking in Tottenham steunden na de rellen. Gezeten aan een tafel luisterde de prins aandachtig naar jongeren, onder wie leerlingen van plaatselijke scholen en jonge ondernemers. De jongeren vertelden de prins hoe het voor ze is om inwoner te zijn van Tottenham, de wijk waar in augustus 2011 de 29-jarige Mark Duggan werd doodgeschoten door politiemensen. Het schietincident vormde de directe aanleiding voor de ernstige rellen in diverse steden in Groot-Brittannië.

  De prins vroeg jonge ondernemers hoe het is om zaken te doen in de wijk. Volgens Hello! was de troonopvolger blij met de projecten die hij onder ogen kreeg en prees hij hun werk. Bij de rellen in 2011 werden flats verwoest door brand. Bewoners vertelden de prins uit te kijken naar het moment dat ze weer terug verhuizen.

  De opknapbeurt van Tottenham bestaat op lange termijn onder meer uit het verbeteren van openbaar vervoer, het scheppen van 5000 banen en de bouw van 10.000 nieuwe en kwalitatieve woningen.

  5 februari 2014 - 15:29