×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles moet op beurt blijven wachten

  Prins heeft al een reeks records verbroken

  Charles moet op beurt blijven wachten

  Prins Charles weet de komende dagen de schijnwerpers op zich gericht wanneer hij eerst zondag als stand-in voor zijn moeder koningin Elizabeth de eerste krans legt bij het oorlogsmonument Cenotaph in Londen en daarna woensdag zijn zeventigste verjaardag viert. Ook zaterdag komt de prins al in beeld, wanneer hij met een groot deel van de koninklijke familie in de Royal Albert Hall het jaarlijkse herdenkingsfestival van de Royal British Legion bijwoont.


  Charles heeft al voor zijn verjaardag een serie records verbroken. Geen Britse troonopvolger bijvoorbeeld heeft zo lang op het koningschap moeten wachten als de prins van Wales nu al doet: sinds 1952. Volgens echtgenote Camilla houdt hem dat niet dagelijks bezig, al heeft de prins wel eens gesproken over de angst dat hij nooit aan de beurt zal komen. Zo had Charles vorige maand te maken met alweer het derde Nederlandse staatshoofd sinds hij in de wachtkamer zit. Na de koninginnen Juliana (1972) en Beatrix (1982) begroette hij nu koning Willem-Alexander bij een staatsbezoek.Charles kan echter moeilijk zijn inmiddels 92-jarige moeder een zetje geven wanneer ze in het paleis de trap afloopt. Hij zal dus moeten wachten tot ze haar laatste adem uitblaast en gezien haar robuuste gezondheid en stamina – de Queen rijdt nog altijd paard bijvoorbeeld – is er een kans dat hij ook zijn 75e verjaardag nog als 'toekomstig koning' moet vieren. Wel krijgt de prins geleidelijk meer taken op zijn bord, zoals de kranslegging zondag en buitenlandse reizen. Ook bij het recente Nederlandse staatsbezoek was het Charles die zijn moeder bijstond, als vervanger van de gepensioneerde prins Philip (96).Camilla en de prinsen William en Harry hopen ondertussen dat Charles het wat rustiger aan gaat doen, zo vertelden ze in een deze week uitgezonden BBC-documentaire. William vindt dat zijn vader meer tijd moet besteden aan zijn kleinkinderen, en Camilla wenst tegen beter weten in dat haar man zichzelf wat meer in acht neemt. Charles zelf ziet daar geen aanleiding toe. Hij vindt – zo zei Camilla – dat hij de wereld moet redden.

  9 november 2018 - 23:59