×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles leest gedicht op National Poetry Day

  Charles leest gedicht op National Poetry Day

  Prins Charles leest donderdag het gedicht The Shipping Forecast van Seamus Heany voor op BBC Radio 4. De prins geeft daarmee het startschot van de National Poetry Day, de jaarlijkse nationale gedichtendag in Groot-Brittannië.


  Ter gelegenheid van de dag, die dit jaar als thema 'berichten' heeft, zet de Royal Mail een speciale poststempel op miljoenen poststukken. Daarnaast zijn op veertig lokale radiostations versen te horen die dichters schreven over Engelands meest geliefde plaatselijke monumenten.

  In Wales zullen vier jonge dichters worden opgesloten tot ze, binnen 24 uur, honderd gedichten hebben geschreven. De Schotse Poëzie Bibliotheek in Edinburgh heeft 380.000 poëziekaarten uitgedeeld en in Glasgow dragen dichters, bibliothecarissen en verkopers van de daklozenkrant overal in de stad gedichten voor. Gedichten van jonge vluchtelingen en migranten zijn een dag lang voor elk programma op Channel 4 te zien en horen.

  Aan het eind van de dag maakt The Poetry Society de vijftien winnaars en 85 beste dichters van de Foyle Young Poets of the Year Award 2016 bekend in de Londense Festival Hall.

  6 oktober 2016 - 13:17