×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles had geen zin in Poetin

  Charles had geen zin in Poetin

  Beiden stonden op de sprekerslijst van het vijfde Wereld Holocaust Forum.


  Prins Charles had kennelijk geen trek in een handdruk van de Russische president Vladimir Poetin. Die indruk wekte de Prins van Wales in elk geval donderdagmiddag in Jeruzalem.

  Drie koningen

  De Britse troonopvolger, die eerder op de dag in Israël was aangekomen vanuit Davos, arriveerde nog net op tijd voor het begin van de bijeenkomst in het Holocaust herinneringscentrum Yad Vashem op de Herzlberg. De andere gasten hadden hun stoel al ingenomen, met de drie koningen Felipe, Willem-Alexander en Filip netjes naast elkaar op de eerste rij, met daarnaast kroonprins Haakon en groothertog Henri.

  LEES OOK:

  Grapje

  De Israëlische president en gastheer Reuven Rivlin verwelkomde de prins, en grapte dat hij zelf nog onderdaan was geweest van diens grootvader koning George VI. “Ja, onder het Britse mandaat”, zei Charles, alvorens zijn plaats in te nemen om te luisteren naar de openingstoespraak van Rivlin.

  Strakke blik

  Op de eerste rij was echter nog een stoel leeg. Vladimir Poetin kwam pas na de toespraak binnen, begeleid door Rivlin die hem de hand wilde laten schudden met de Franse president Emmanuel Macron én prins Charles. De Fransman reageerde, maar Charles bleef strak voor zich uitkijken. Rivlin gaf zich echter niet zo snel gewonnen. Hij stootte Poetin aan, en wees hem op de prins. De Russische president kwam toen naar de prins met uitgestoken hand. Die moest die wel aannemen, maar er was duidelijk geen warmte.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  24 januari 2020 - 09:45