×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles gekroond met pingponbal

  50 jaar Prins van Wales

  Charles gekroond met pingponbal

  De man die 50 jaar geleden de historische kroon maakte voor de investituur van prins Charles, onthult dat de bol van de kroon eigenlijk een vergulde pingpongbal is. De kroon wordt het middelpunt van een feestelijke receptie van Buckingham Palace vandaag, georganiseerd door de Queen ter gelegenheid van de benoeming van haar zoon en erfgenaam die 50 jaar geleden prins van Wales werd.

  De gouden kroon, die in 1969 door zijn moeder op het hoofd van Prins Charles in Caernarfon Castle werd geplaatst, zal worden tentoongesteld tijdens een unieke viering, bijgewoond door alle vooraanstaande leden van de koninklijke familie.

  Maar de kroon, ontworpen door de beroemde goudsmid Louis Osman, verbergt een verbazingwekkend geheim dat het nogal uniek maakt onder de kroonjuwelen van de vorst. De bol in het midden is eigenlijk gemaakt van een pingpongbal.

  Naast koningin Elizabeth en Charles’ vrouw Camilla waren ook zijn zonen en schoondochters van de partij. Prins William en Catherine en prins Harry en Meghan wilden het kleine familiefeestje niet missen. Ook premier Theresa May kwam langs om Charles met een bezoek te vereren, net als de band Stereophonics, Game of Thrones-acteur Owen Teale en diverse vertegenwoordigers van liefdadigheidsorganisaties die Charles steunt.

  Tijdens de receptie was er muziek van studenten van de Royal Welsh College of Music and Drama. Ze speelden een stuk dat speciaal voor de gelegenheid is geschreven door de Welshe componist Paul Mealor.

  Charles kreeg de titel prins van Wales al op 9-jarige leeftijd in 1958, maar hij werd officieel pas in 1969 ingewijd door zijn moeder. De receptie vormt het startpunt van een jaar waarin het jubileum van Charles’ titel wordt gevierd.

  5 maart 2019 - 14:45