×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles en Camilla zetten deuren Clarence House open

  Charles en Camilla zetten deuren Clarence House open

  Prins Charles en echtgenote Camilla zijn Londen een maand lang ontvlucht en dat biedt de kans om een zakcentje bij te verdienen door hun residentie Clarence House tegen betaling open te stellen voor bezoekers. Die krijgen voor 12,25 euro op de begane grond vijf ontvangstkamers te zien, waar Charles en Camilla hun bezoekers ontvangen. In oktober zijn dat naar verwachting ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima.


  Prins Charles erfde Clarence House van zijn grootmoeder, koningin-moeder Elizabeth, die in 2002 overleed. Hij liet het aristocratische huis dat tussen 1825 en 1827 aan de Mall werd gebouwd voor de latere koning William IV – toen hertog van Clarence, vandaar de naam – renoveren, en maakte er zijn Londense woning van. Charles had overigens als klein kind al even in Clarence House gewoond, voordat zijn moeder in 1952 koningin werd en haar intrek moest nemen in het bijna naastgelegen Buckingham Palace.

  Bezoekers worden onder begeleiding van een gids meegenomen door de zogenoemde Lancaster Room, de Morning Room, de bibliotheek waar koningin-moeder Elizabeth graag intieme dineetjes hield, de eigenlijke Dining Room en tot slot de Garden Room. Daarna mag er nog een wandeling worden gemaakt door de voortuin. Dat alles in een fiks tempo, want elk kwartier begint er een nieuwe tour.

  1 augustus 2018 - 13:29