×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles en Camilla willen warme banden met Cuba

  Een historisch bezoek voor het Britse koningshuis

  Charles en Camilla willen warme banden met Cuba

  Prins Charles en zijn echtgenote Camilla beginnen zondag aan een historisch bezoek aan Cuba. Dat is op verzoek van de Britse regering en markeert de eerste keer dat leden van het Britse koningshuis officieel op visite gaan op het communistisch geregeerde eiland. De hoop is dat het koninklijk bezoek de onderlinge relaties zal versterken, zo zei de Britse ambassadeur Antony Stokes eerder in de week.

  Van de kant van de Verenigde Staten is fikse kritiek op de reis. Onder het bewind van president Donald Trump zijn de Amerikaanse betrekkingen met Cuba, die door zijn voorganger Barack Obama waren verbeterd, weer in de ijskast gezet.

  Senator Rick Scott van Florida stelde voor dat Charles en Camilla niet naar Havana maar naar Miami zouden gaan om daar te praten met Cubaanse uitwijkelingen. ,,We zijn het niet op alle punten eens met Cuba, zeker niet, maar zinvolle diplomatie betekent dat je over zaken kunt praten waar je het over eens bent en waarover je van mening verschilt”, aldus de Britse ambassadeur.

  Charles en Camilla blijven tot woensdag op Cuba waar ze na de officiële plichtplegingen en kranslegging zondag een gevarieerd programma afwerken, met onder meer aandacht voor duurzame energie en klimaatbeleid. Ook staat er een ontmoeting op de agenda met eigenaars van Britse oldtimers, waarvan er nog veel op Cuba zijn te vinden.

  24 maart 2019 - 14:06