×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles en Camilla op audiëntie bij de paus

  Charles en Camilla op audiëntie bij de paus

  De Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn dinsdagmiddag op bezoek geweest bij paus Franciscus. Het koppel werd zoals gebruikelijk met het nodige ceremonieel ontvangen. Zo vormden leden van de Zwitserse Garde een erewacht en werden geschenken uitgewisseld, alvorens Charles en Camilla ruim een half uur in audiëntie werden ontvangen.


  De prins en zijn echtgenote spraken voor het eerst privé met Franciscus. De vorige keer dat de Britse troonopvolger in Vaticaanstad op audiëntie kwam, in 2009, stond Franciscus' voorganger Benedictus nog aan het roer van de katholieke kerk. Waarover is gesproken, is niet bekendgemaakt maar volgens Britse media is waarschijnlijk de brexit wel ter sprake gekomen.

  Opvallend genoeg verscheen Camilla niet in het zwart met sluier, iets wat jarenlang de 'dresscode' was voor vrouwelijke bezoekers. Volgens een woordvoerder van het Vaticaan wordt sinds de installatie van Franciscus daar niet meer zo nauw naar gekeken. "De regels zijn wat versoepeld in de afgelopen jaren", aldus het Vaticaan tegenover de Daily Express. Koningin Elizabeth week ook al van de regel af toen zij in 2014 bij de kerkvorst op bezoek kwam. Koningin Máxima ging vorig jaar nog wel in het zwart op audiëntie bij Franciscus. Ook de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane kwamen in het zwart.

  De prins is bezig aan een negendaagse reis langs Roemenië, Italië en Oostenrijk. Eerder op de dag gingen Charles en Camilla langs bij een Britse school in Rome.

  4 april 2017 - 19:52