×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles en Camilla naar veelbesproken Salisbury

  Na vergiftigingszaak nu weer positieve aandacht voor stad

  Charles en Camilla naar veelbesproken Salisbury

  Prins Charles en zijn vrouw Camilla brengen vrijdag een bezoek aan Salisbury. De stad is sinds maart vooral bekend van de veelbesproken vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia. Met het koninklijke bezoek moet de aandacht weer vooral op de stad worden gericht in plaats van op het incident.


  De vergiftiging had grote gevolgen voor Salisbury. Niet alleen voor het imago maar ook voor de economie. Zo lieten toeristen en shoppers de stad links liggen. Met Charles en Camilla in de straten moet duidelijk worden dat er geen gevaar meer is in de vele restaurants, winkels en parken van Salisbury.

  Volgens Britse media wachtten "een paar duizend" mensen Charles en Camilla op toen ze vrijdagochtend arriveerden op het marktplein van Salisbury, waar ze in gesprek gingen met de lokale bevolking. Later vrijdag gaat de aandacht toch nog even naar de vergiftigingszaak. Dan spreken de prins van Wales en hertogin van Cornwall onder anderen met hulpverleners die bij de aanval waren betrokken.

  22 juni 2018 - 15:10