×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles en Camilla bezoeken monumenten

  Charles en Camilla bezoeken monumenten

  Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben woensdagmiddag (plaatselijke tijd) een aantal historische monumenten bezocht in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Het stel ontmoette onderweg ook nog bekende burgeractivisten.


  Charles en Camilla namen eerst een kijkje bij het Lincolnmonument waar ze het reusachtige beeld van president Abraham Lincoln bewonderden. Ook stonden de prins van Wales en de hertogin van Cornwall stil bij de plek voor het Lincoln Memorial waar Martin Luther King in 1963 zijn beroemde I Have a Dream-toespraak hield.
  Bij het nabijgelegen monument ter nagedachtenis aan King ontmoetten Charles en Camilla de bekende Amerikaanse predikant en burgerrechtenactivist Jesse Jackson en congreslid John Lewis, die in 1965 de bekende burgerrechtenmars in Selma hielp organiseren.
  Na de tour langs de monumenten in Washington reisden de prins en de hertogin naar de staat Virginia. Hier bezichtigde het stel Mount Vernon, het huis van de eerste president van Amerika, George Washington. Verder bezocht Camilla nog het Shakespeare theatergezelschap in Washington terwijl Charles de Magna Carta uit 1297 bekeek in het Nationaal Archief.
  Tot slot sprak prins Charles later op de dag ook nog op een milieuconferentie. De milieubewuste zoon van koningin Elizabeth riep daar overheden en bedrijven op om een einde te maken aan het dumpen van plastic in de oceanen. Charles zei 'achtervolgd' te worden door beelden van aangespoelde dode albatrossen die stukken plastic aanzagen voor een maaltijd.
   

  19 maart 2015 - 09:47