×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles en Camilla begonnen aan rondreis in Kroatië

  Charles en Camilla begonnen aan rondreis in Kroatië

  Prins Charles en echtgenote Camilla zijn maandagmiddag begonnen aan hun rondreis door voormalig Joegoslavië. Eerste stop is Zagreb, waar ze maandag een ontvangst door president Kolinda Grabar-Kitarović en een bezoek aan het Nationaal Theater van Kroatië op het programma hebben staan.


  Prins Charles was in 1996 voor het laatst in Kroatië, dat zich toen net na een bloedige strijd had losgemaakt uit de Joegoslavische federatie. "Dit bezoek geeft de prins de kans te zien hoe Kroatië zich heeft ontwikkeld”, aldus de Britse ambassadeur Ian Cliff. De visite was ook belangrijk voor de Brits-Kroatische betrekkingen, die na twintig jaar wel een nieuwe impuls kunnen gebruiken.

  Charles en Camilla, die met een gecharterd vliegtuig reizen, hebben een drukke week voor de boeg. Na Kroatië staan ook Kosovo, Montenegro en Servië op de agenda. Het programma is gevarieerd, met naast de officiële ontvangsten aandacht voor onder meer milieu, inter-religieuze dialoog, en bestrijding van seksueel geweld.

  14 maart 2016 - 16:17