×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles door Vanuatu-stam benoemd tot erelid

  Charles door Vanuatu-stam benoemd tot erelid

  Prins Charles is zaterdag door de lokale bevolking op het eiland Vanuatu in de Stille Oceaan uitgeroepen tot erelid. Tijdens een kleurrijke ceremonie kreeg de prins van Wales van het stamhoofd een bloemenkrans en rokje van stro omgehangen, waarna hij de titel in ontvangst mocht nemen.


  Bij aankomst op het eiland werd de prins begroet door traditionele dansers waarna hij de president van Vanuata, Tallis Obed Moses, ontmoette. Volgens de traditie van de Malvatumauri-stam nam Charles deel aan een aantal rituelen. Zo nam hij een slok van een kopje speciale kava, Royal Kava. Die werd voor het laatst gedronken toen zijn vader Philip, de hertog van Edinburgh, het eiland in 1974 bezocht. "Ik ben ontroerd door de ontvangst en ben erg dankbaar voor de titel die ik mocht ontvangen", zei hij. Hij voegde eraan toe: "Vanuatu, jij bent nummer één!"

  Na de ontmoeting met de president, was het tijd om te winkelen. Charles bezocht een lokale markt waar hij een tas en hoed kocht voor zijn vrouw Camilla. Daarna ging hij langs in het ziekenhuis van de hoofdstad Port Vila dat in 2015 zwaar getroffen werd door de tropische cycloon Pam.

  Charles is een week lang in Australië. Eerder was hij samen met zijn vrouw aanwezig bij de opening van de 21e editie van de Gemenebest Spelen en bezochten ze het sportersdorp.

  7 april 2018 - 16:32