×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles doneert aan christenen in Irak

  Prins stuurt brief aan patriarch Chaldeeuwse kerk

  Charles doneert aan christenen in Irak

  Prins Charles heeft geld overgemaakt naar de hulporganisatie Kerk in Nood. Het gaat volgens de prins van Wales om een ‘gebaar’ ter ondersteuning van de Chaldeeuws-katholieke kerk ten behoeve van de kerkleden in Irak die lijden onder het ,,duivelse kwaad” van IS.


  Charles heeft zijn schenking toegelicht in een brief aan de in Bagdad zetelende patriarch van de Chaldeeuwse kerk, Louis Raphel I Sako. ,,U heeft er geen idee van hoe mijn hart is gebroken door de verhalen over de onverdraaglijke en barbaarse vervolging waaronder niet alleen christenen maar ook hun andersgelovige buren hebben te lijden”, aldus de prins.

  Hij hoopte en bad dat het ,,duivelse kwaad” overwonnen kon worden. De patriarch, die de correspondentie op zijn website heeft geplaatst, heeft Charles bedankt voor zijn ,,zorg, solidariteit en naastenliefde". De Chaldeeuws-katholieke kerk in Irak bestaat uit naar schatting 500.000 mensen, van wie de meesten wonen in Noord-Irak en de gebieden die eraan grenzen.

  3 september 2014 - 12:59