×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Charles deed zijn best om ons te beschermen en te verzorgen”

  William en Harry praten over Charles' rol na Diana's dood

  “Charles deed zijn best om ons te beschermen en te verzorgen”

  Prins Charles is er na de dood van prinses Diana zo goed als hij kon geweest voor zijn zoons William en Harry. Dat zeggen de Britse prinsen in een nieuwe BBC-documentaire over de nasleep van het overlijden van Diana.


  "Een van de ergste dingen als ouder zijnde is je kinderen vertellen dat de andere ouder is overleden", zegt Harry in de tv-special waaruit Britse media citeren. "Maar hij was er voor ons. Hij was onze enige overgebleven ouder. Hij deed zijn best om ons te beschermen en te verzorgen. Maar goed, hij moest natuurlijk ook haar dood verwerken."

  Harry weet nog goed dat Charles het nieuws aan hem en zijn broer vertelde. Zijn reactie was er vooral een van 'ongeloof'. William zegt dat hij zich 'gedesoriënteerd, duizelig en verward' voelde toen hij het hoorde. "Ik herinner me dat ik helemaal niets meer voelde. En ik vroeg me steeds af: Waarom ik? Wat heb ik verkeerd gedaan?"

  De documentaire is van de hand van regisseur Henry Singer, die ook 9/11: The Falling Man maakte. Het is de derde televisiespecial in korte tijd waarin één of beide prinsen spreken over hun moeders dood. Daarnaast is er nog een aantal grote documentaires verschenen over Diana's overlijden, volgende week precies twintig jaar geleden. Enkele daarvan zijn of worden nog uitgezonden op de Nederlandse televisie.

  23 augustus 2017 - 13:50