×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charles bezoekt slachtoffers en hulpverleners

  Charles bezoekt slachtoffers en hulpverleners

  Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben dinsdagmiddag gesproken met slachtoffers van de meest recente aanslag in Londen. Ook gingen de Britse troonopvolger en zijn echtgenote langs bij agenten die zaterdagavond als eersten te plaatse waren op de London Bridge.


  Charles en Camilla hoorden onder meer het verhaal van een dertigjarige agent die met zijn collega binnen negentig seconden op de London Bridge stond. Hij verleende eerste hulp aan een vrouw die ter plekke stierf en troostte haar verloofde. “Hij was behoorlijk van streek. Ik heb hem even geknuffeld. Dat soort dingen blijven je bij, het is erg moeilijk”, zei de agent volgen Hello! Magazine.

  Ook ander agenten vertelden schokkende verhalen over de eerste minuten na de aanslag, waarbij zeven mensen om het leven kwamen. “Het was surrealistisch, een rare situatie om je in te bevinden. Over de hele brug lagen spullen van mensen. Het was er doodstil.” Terroristen reden op de London Bridge met een busje in op het publiek, daarna staken ze in bars en restaurants in Borough Market met messen om zich heen.

  Ziekenhuis

  Charles en Camilla gingen ook langs het Royal London Hospital, waar twaalf van de bijna vijftig gewonden worden verzorgd. De prins van Wales en de hertogin van Cornwall spraken niet alleen een aantal slachtoffers, maar ook het ziekenhuispersoneel. Dat kreeg alleen maar lof. “Ik heb zo veel bewondering voor wat jullie doen”, zei Charles, die de medewerkers bedankte voor de “uitstekende verzorging en aandacht”. Zijn vrouw was van mening dat de patiënten “in de beste handen” zijn.

  Camilla stond versteld toen ze van het ziekenhuispersoneel hoorde dat omstanders zaterdag direct na de aanslag te hulp schoten. “Dat is toch echt Groot-Brittannië op z’n best”, zei de hertogin. “Iedereen zet de schouders eronder en er lijkt geen paniek te zijn. Iedereen draagt zijn steentje bij en doet zijn werk.”

  7 juni 2017 - 08:50