×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catherine viert 35e verjaardag

  Catherine viert 35e verjaardag

  Catherine is jarig. De echtgenote van prins William is maandag 35 jaar geworden.


  Catherine Elizabeth (Kate) Middleton werd op 9 januari 1982 geboren in een ziekenhuis in Reading. Door haar huwelijk met de Britse prins William op 29 april 2011 kreeg ze haar huidige titel hertogin van Cambridge.

  Hoe ze haar verjaardag gaat vieren, is alleen officieus bekend. Kensington Palace doet zoals gewoonlijk geen officiële mededelingen over dergelijke privéaangelegenheden. Op de vraag of er een feest is, antwoordt een woordvoerster van het paleis hier geen informatie over te verstrekken.

  Aannemelijk is dat Catherine en William haar verjaardag zondag hebben gevierd in hun landhuis Anmer Hall in Norfolk, samen met de familie Middleton. De Middletons woonden namelijk op zondagochtend de kerkdienst bij in Sandringham, samen met de opgeknapte koningin Elizabeth en prins Philip.

  Mogelijk verhuizen William, Catherine en hun kinderen prins George (3) en prinses Charlotte (1) dit jaar naar Kensington Palace in Londen. Het is de bedoeling dat de hertog en hertogin van Cambridge steeds meer taken overnemen van koningin Elizabeth, die in april 91 jaar wordt. Zo werd Kate afgelopen jaar beschermvrouw van de All England Lawn Tennis Club, waar elk jaar Wimbledon wordt gehouden.

  In oktober bracht Catherine een bezoek aan Nederland. Deze visite begon met een lunch met koning Willem-Alexander in Wassenaar, gevolgd door een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. In de residentie van de Britse ambassadeur voerde ze een rondetafelgesprek over verslaving en geestelijke gezondheidszorg met professionals van het Trimbos-instituut. Tot slot ging de hertogin van Cambridge nog langs bij jongerenwerkplaats Bouwkeet in Rotterdam. Het bezoek aan Nederland was voor Kate haar eerste buitenlandse solo-optreden.

  2017 wordt een bijzonder jaar voor Catherine. Een van de hoogtepunten wordt het huwelijk van haar jongere zusje Pippa Middleton. Pippa trouwt op zaterdag 20 mei met James Matthews in het kerkje van Englefield. Het huwelijksfeest vindt plaats in de achtertuin van de Middletons in Bucklebury.

  9 januari 2017 - 07:06