×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catherine schrijft voorwoord voor expositie

  Catherine schrijft voorwoord voor expositie

  Catherine opent woensdag 28 februari de nieuwe tentoonstelling van de National Portrait Gallery. De hertogin van Cambridge, die kunstgeschiedenis studeerde, is beschermvrouwe van het museum in Londen.


  Catherine schreef eveneens het voorwoord van de catalogus van de tentoonstelling Victorian Giants: The Birth Of Art Photography. In de tekst, die Kensington Palace vandaag alvast publiceerde op Twitter, noemt ze zichzelf een fervent amateurfotografe.

  'Dit boeiende boek en de bijbehorende tentoonstelling brengen voor de eerste keer werken samen van Julia Margaret Cameron, Lewis Carroll, Oscar Rejlander en Clementina Hawarden', schrijft Catherine.

  'Deze periode in de geschiedenis van de fotografie heeft me lang geïnteresseerd. Als student aan de Universiteit van van St. Andrews heb ik dit als onderwerp gekozen voor mijn scriptie, in het bijzonder fotografie van kinderen. Het fotograferen van kinderen heeft ook een grote rol in deze tentoonstelling', aldus de hertogin.

  'Koningin Victoria en vooral prins Albert werd een enthousiaste beschermpaar van de nieuwe vorm van fotografie na de uitvinding ervan in 1839. Rejlander kreeg opdrachten van de koninklijke familie en deze tentoonstelling bevat zijn foto's die geleend zijn van de koninklijke collectie in Windsor'.

  16 februari 2018 - 16:02