×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catherine mag collier van koningin dragen

  Juweel afkomstig van Indiase vorst

  Catherine mag collier van koningin dragen

  Catherine, de hertogin van Cambridge, bezocht dinsdagavond de National Portrait Gallery in Londen. Het was haar eerste officiële publieke optreden van dit jaar. Ze kwam als beschermvrouwe van het museum naar het galadiner. Volgens Hello! was haar blauwe jurk het toonbeeld van elegantie, maar ging de meeste aandacht uit naar het prachtige diamanten collier dat de echtgenote van prins William om haar nek droeg.


  Catherine had de halsketting geleend van koningin Elizabeth II. Het zou gaan om een huwelijksgeschenk van de Nizam van Haiderabad, de islamitische vorst van de Indiase staat Haiderabad. Het vorstendom Haiderabad was van de 18e tot 20e eeuw een onafhankelijke of semi-onafhankelijke staat rond de gelijknamige stad Haiderabad in India.

  De Nizam vroeg de toenmalige prinses Elizabeth om twee sieraden van Cartier te kiezen voor haar bruiloft in 1947. Ze koos voor een tiara, die inmiddels uit elkaar is gehaald om er andere sieraden van te maken, en de ketting die is gebaseerd op een Engelse roos. Het sieraad wordt bij gelegenheden nog steeds gedragen door de Britse koningin.

  Cartier vervaardigde de ketting in de jaren 30. Oorspronkelijk bestond die uit een lange keten van 46 diamanten, die uiteindelijk werd teruggebracht tot 36, en een met een diamant belegde knipsluiting. Het adembenemende middenstuk van de ketting bevat een afneembare peervormige hanger.

  12 februari 2014 - 14:33